Viharban

A viharvadászat és viharfotózás egy egészen más műfaj. Kellő tapasztalat és óvatosság nélkül nem szabad belevágni, akár milyen csábítónak tűnik.

Ez az a műfaj amikor tudni kell abbahagyni a fotózást és a vadászatot. Ha pedig már belekerültél egy viharba, tudni kell a lehető legbiztonságosabban átvészelni.

A fotózás része nem túl bonyolult. Egy kialakult vihar elé kell jutnod, és megpróbálni elötte maradnod, (Sose menj bele a viharba, inkább oldalról fotózd majd fogod a géped, egy állvány és távkioldó társaságában a megfelelő beállítások után már csak hagyni kell a gépet dolgozni és remélni hogy szerencséd lesz a villámokkal.

És miközben a gép dolgozik,te folyamatosan a vihar alakulását és vonulását figyeled, lényegében egy lépéssel elötte kell járnod, valamint egy vészforgatókönyv se árt ha van a fejedben az esetleges baj elkerülésére.

Ha a szabadban ér a vihar, semmi kép ne állj fa alá vagy épület közelében, ilyenkor a legjobb ha autóba ülsz és elhagyod a helyszínt, de ha erre nincs lehetőség akkor a kocsiban vészelni át, ügyelve hogy ne érj az autó fém részeihez az esetleges villámcsapás elkerülése végett. Ha nincs autó akkor pedig guggolva, zárt lábbal, fület befogva megvárni amíg csitul a vihar, és lehetőleg kerüld a magaslatokat.

FIGYELEM A VIHARVADÁSZAT ÉS FOTÓZÁS VESZÉLYES!

 Ha lehetőséged van akkor egy tapasztaltabbal menj helyszínre, egyedül lehetőleg mellőzd ezt a hobbit, ha nem vagy elég tapasztalt benne

2021.10.06.