Augusztusban a perseida meteorraj fotózása volt a cél, amit már pár hónappal korábban tervezgettünk is barátokkal fotózni. Szerencsére Augusztus 12-13 hétvégére esett a meteorok látványának maximuma így neki is indultunk Orosházának, itt szálltunk meg Barátainknál és egyben fotóstársainknál. Szombaton napközben érkeztünk meg hozzájuk. Mivel estig még sok időnk volt, ezért egy Szegedi látogatást is megejtettünk, fotózgattunk, ellátogattunk a vasútállomásra, valamint Szeged belvárosi hídjánál is jártunk. Majd kora este elindultunk hazafele, hogy felkészüljünk az éjszakai “műszakra” Első célpontunk egy üzemen kívüli olajszivattyú volt, mely Pusztaszőlős határában állt. Különleges élmény volt ilyen közel merészkedni hozzá, ugyanis csak a tövében volt elkerítve. Miután kipakoltunk a kocsiból és felvettük a poziciót indulhatott a vadászat. Terveink között volt pár kreatív fotó készítése is, amit sikerült is véghezvinni. Majd célpont volt még egy kilátó is Tótkomlós közelében. Összességében egy igen jól sikerült fotózás volt.
 Alább láthatjátok a képeket, illetve néhány kép készültének történetét, adatait.
Olajszivattyú egy elhúzó meteorral.
Ez egy összetettebb kép, ugyanis kb 40db, 50sec záridővel készült képből áll. Ez lett utólag egymásra rétegezve, és mivel a mozgó csillagok minden képen máshová kerültek, így csíkot húznak a végleges képen.
Ez a kép is ugyan azzal a technikával készült, itt közel 70db kép lett, így hosszabb is a csillagok mozgása.
A technika ugyan az, az előtér változott. Amit még tudni kell ilyen fajta fotózásnál, hogy szinte folyamatosan kell készülnie a fotóknak, ugyanis egy kis megszakítás meglátszik a képen, a csilagok vonalai nem lesznek folytonosak.
Itt például addig készült a kép ameddig felértem a kilátóba egy elemlámpával, ez 1db kép hosszú expóval.

2023.08.16.