3 nap Szlovéniában

2023 Októberében három napot tölthettem a gyönyörű Szlovéniában.

 
 

Október 21. Szombat reggel indultunk útnak, útközben találkoztunk a csapat többi tagjával majd Szlovénia volt a cél.
Útközben volt pár lassító körülmény (határellenőrzés, torlódás Ljubljana mellett az autópályán) így az első nap sajnos az utazással telt el. Szállásunk Kranjska Gorában volt a Telemark apartments-ben. Egy kúltúrált és hangulatos szállás volt, mi 7000.-/fő/éj foglaltunk, ebben reggeli nem volt. A szállást a kora esti órában sikerült elfoglalnunk, ezután a városba vettük az irányt. Vásárlás után még körbenéztünk kicsit a hangulatos utcákon, majd a szállásra visszaérve nyugovóra tértünk.
Másnap korán indult a nap ugyanis egy körutat terveztünk amin pár látnivalót összegyüjtöttünk, alább láthatjátok a tervezett kirándulásunk útvonalát.

Reggel ébredés után kimentem a kis teraszunkra és a sípályán pár őzet pillantottam meg, egyből gépet ragadtam és sikerrel jártam.

Ezek a képek sikerültek.

Indulás elött a szállás melletti sípályáról még napfelkeltés, valamint ködös képeket csináltunk. Ezután reggeliztünk és útnak is indultunk. Előző este a térképet nézve lezárást mutatott azon az úton amerre mentünk volna, de úgy voltunk vele megnézzük hátha már nem aktuális. Igy is történt, az eredeti tervek szerint tudtunk aztán haladni. Pár kisebb megálló után aztán megérkeztünk első fotós spotunkhoz. 1600m magasan egy panoráma út volt. Innen fantasztikus kilátás tárult elénk, az odavezető úton is csak ámultunk bámultunk a gyönyörű tájban.

Utunkat aztán Szlovénia talán legismertebb panoráma útja felé vettük, ez a Mangart nyereg volt. Ezzel az úttal is szerencsénk volt, ugyanis végig fel lehetett rajta hajtani egészen 2055m-ig, valamint az amúgy fizetős út (10€/autó) most ingyenes volt.  Tapasztalt vezetőknek ajánlott a közlekedés rajta, mert egy két helyen elég szűkös, viszont a látvány ami fent fogad…Hát beszéljenek a képek.

Mangart csúcs 2679m
Laghi di Fusine (Fusine tavak) láthatóak, ezek már Olaszországban voltak.

Innen aztán elindulva a szállásunkra, még megálltunk egy szép viaduktnál fotózni, videózni. Majd Olaszországon át zártuk a körutat és érkeztünk vissza. Este aztán még elmentünk egy étterembe pizzázni (ez 14€ volt kb) utána ezt a napot is zártuk eredményesen.

Pár kép még a menet közbeni megállókról Szlovéniában.

Utolsó napunkon is korán keltünk, ugyanis ismét ki akartuk használni a napkeltét fotózás terén. A közelben voltak tehenek akiket belekomponáltam pár képembe, tovább növelve az alpesi hangulatot.

Ezen a napon pedig a tavak következtek. ellátogattunk a szállástól kb 2km-re lévő Jasna tóhoz, majd a már korábban látott Olaszországi tavakhoz, végül pedig Bled volt a cél. Bledből aztán elindultunk hazafele, zárva a majd 3 napos túránkat.Következzenek a tavak.

Jasna tó
Laghi di Fusine
Bled

Ez lett volna a Szlovéniai utazásom beszámolója, köszönöm ha elolvastad. Illetve ha még nem láttad az utazásról készült vlog videómat

https://youtu.be/dfPPe3avaek